SİCİLYA: ETNA ZİRVE VE MİLLİ PARKLAR, PLAJLAR YÜRÜYÜŞ TURU
Güneşin hiç eksilmediği Sicilya aynı zamanda Avrupa'nın en aktif volkanı 3340 metre yüksekliğiyle ihtişamlı Etna'ya, muazzam plajlara, birçok UNESCO Dünya Mirası'na ev sahipliği yapıyor. Bolca yürüyüp, doğal göllerinde, kanyonlarda, plajlarda serinlediğimiz, yerel lezzetlerin tadına baktığımız, köyler ve kasabalar geçtiğimiz benzersiz bir program.
Gün 1:
Katanya, Pantalica, Syracuse, Cavagrande
08:35 Yerel saatle sabah 08:35’te Katania Havalimanı’na varışın ardından Pantalica Doğa Koruma alanına hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik araç yolculuğunun ardından 2005 yılından beri Syracuse ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Anapo ve Calcinara nehirleri ile oyulmuş kanyona varıyoruz. Burada mağaralar, Pantalica Nekropolü ve doğal su havuzları arasında yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşümüz elbette buz gibi sularda serinleyerek devam ediyor. Sonrasında Syracuse’ye hareket ediyoruz ve burada öğle yemeği molası veriyoruz. Yunan ve Roma kültürlerinin zengin örneklerini görebileceğimiz, her yanı tarih kokan şehirde kısa bir turumuz oluyor. Sonrasında başka bir doğa koruma alanı olan Cavagrande del Cassibile bizi bekliyor. Kısa bir araç yolculuğundan sonra aracımızı park edip yine kısa bir yürüyüşle doğal küçük göllere ulaşıyoruz. Buradaki göllerde serinledikten sonra otelimize doğru yola çıkıyoruz. 45 dakikalık bir araç yolculuğundan sonra otelimize yerleşip akşam yemeği için buluşuyoruz.
Gün 2:
Modica, Ragusa, Agrigento
Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıp 15 dakika mesafede UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Modica ve Ragusa’ya hareket ediyoruz. Barok sanatının iki önemli şehirlerinde öğleye kadar turumuz oluyor. Ragusa’da öğle yemeğinden sonra Agrigento’ya doğru yola çıkıyoruz. Tapınaklar Vadisi’nde tapınakları geziyoruz ve sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği için buluşuyoruz.
Gün 3:
Scala dei Turchi, Taormina
Sabah kahvaltının ardından Türk Merdivenleri Scala dei Turchi’ye gidiyoruz. Burada yürüyüş ve yüzme molasından sonra Taormina’ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Taormina gezisi yapıyoruz ve otelimize yerleşip yarınki Etna Zirve yürüyüşü için dinleniyoruz.
Gün 4:
Etna Zirve Yürüyüşü
Sabah erkenden araçla Sapienza teleferik istasyonuna aracımızla gittikten sonra 2900 metreye teleferik ile çıkıyoruz ve buradan zirve yürüyüşümüze başlıyoruz. Yerel dağ rehberi ile yağacağımız yürüyüş toplamda 6 saat sürecek olup bütün ekipmanlar bizim tarafımızdan sağlanacaktır. 10 kilometrelik yürüyüş bizi 3340 metre yüksekliğe sahip Etna'nın kraterleri boyunca ilerleyip, volkanik arazi ve lav tünelleri boyunca yürüyoruz. Toplamda yaklaşık 600 metre irtifa kazanıyoruz. Zirve dönüşü farklı bir rotadan ilerleyip başladığımız noktaya geri iniyoruz. Sonrasında otelimize geçip akşam yemeğine kadar dinleniyoruz ve son akşam yemeği için buluşuyoruz.
Gün 5:
Alcantara Kanyonu ve Dönüş
Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıp Alcantara Kanyonu’na gidiyoruz. Burada enteresan bir deneyim olan body rafting bizi bekliyor. Kanyon içinde gerek suda, gerek kayalıklarda ilerleyerek yapacağımız aktivite sonrası geç öğle yemeği ve sonrasında da Catania Havalimanı’na hareket. 17:30 Havalimanı varış ve 19:25 İstanbul’a uçuş.

TARİH
28.04.24
-
02.05.24
FİYAT
1.195 €
kişi başı
(single farkı
4 gece / 5 gün
+450€)
BULUŞMA
Tur başlangıcı:
08:35 Katanya Havalimanı
Tur bitişi:
17:30 Katanya Havalimanı
Buluşma noktası ile ilgili herhangi bir sorunuz ya da uçuşlar hakkında yardıma ihtiyacınız varsa lütfen bize e-mail gönderiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
DAHİLLER
4 gece konaklama, 4 kahvaltı, 1 akşam yemeği, belirtilen bütün turlar, tüm destinasyonlar arası transferler, aktiviteler, müze girişleri, KDV
DAHİL OLMAYANLAR
Uçak biletleri, öğle yemekleri, son akşam yemeği haricinde kalan akşam yemekleri
OTELLER
Ragusa: Torre Don Virgilio Country Hotel
Agrigento: Villa La Lumia B&B Suites & Apartments
Etna: Agriturismo Tenuta San Michele ya da benzeri